KOEHANDEL SPELREGELS PDF

Simpele regels, dus snel uit te leggen. De kaarten zijn van prima kwaliteit. De rang van de kaart is weergegeven op alle hoeken van een kaart, zodat je in een . You’re Bluffing is a card game with a dedicated deck, designed for 3 to 5 players. Its original German name is Kuhhandel; in other languages it is titled Pague Para Ver!, Boursicocotte, Koehandel and. Download spelregels – Play it Read more about carte, cartes, joueur, speler, argent and joueurs.

Author: Julkree Vubar
Country: Dominican Republic
Language: English (Spanish)
Genre: Life
Published (Last): 8 July 2015
Pages: 452
PDF File Size: 19.1 Mb
ePub File Size: 19.27 Mb
ISBN: 224-3-69261-835-7
Downloads: 84305
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Gronris

AnderSpel bijvoorbeeld geeft dit spel een 7. De Grote Dienaar schudt en verdeelt de kaarten en een nieuwe ronde begint. Kortom, gebruik je fantasie! Het spel eindigt zodra een van te voren afgesproken aantal punten is bereikt, of als een bepaald aantal rondes is gespeeld.

Het spelprincipe is wel een beetje flauw. De volgende speler moet net zoveel kaarten met een hogere rang dus een lagere waarde uitspelen, of hij past. Hoe meer spelers er meedoen, des te beter. Je vindt het spelprincipe bijvoorbeeld terug in het spel Karriere Poker, Hexagames. Daarnaast zijn er twee Narkaarten.

Zo kan je een beetje ambiance toevoegen door de Grote Dalmuti op een hogere zetel te laten plaatsnemen, en de Grote Dienaar op een laag krukje.

Als alle spelers de juiste plaats hebben ingenomen, neemt de Grote Dienaar de 80 kaarten en verdeelt deze gelijk over alle spelers. De speler met de hoogste rang is deze ronde de Grote Dalmuti. Deze moet zijn twee beste kaarten aan de Grote Dalmuti geven. De spelers proberen door het taktisch uitspelen van kaarten de eerste speler te zijn kaarten die zijn kaarten kwijtraakt, of anders in ieder geval niet de laatste te zijn!

  HINDEMITH ACHT STUCKE PDF

Dit koehamdel net zolang door, tot alle spelers hebben gepast. Hij zit aan de rechterzijde van de Grote Dienaar.

Koehandel Master

Of de ene draagt een hoge hoed en de andere een hoedje van papier. Zodra een speler zijn laatste kaart heeft gespeeld, ligt hij uit het spel. De kaarten spelregeels van prima kwaliteit. Als een nar zelfstandig wordt gespeeld, telt deze als een kaart met nummer ’13’. Hij zit aan de linkerzijde van de Grote Dalmuti. Hij zit aan de koehanddl van de Grote Dalmuti. In het laatste gekleurde blokje staat dan ook 7. De rang van de kaart is weergegeven op alle hoeken van een kaart, zodat je in een oogopslag de rang van de kaarten in je hand kunt zien, onafhankelijk van de manier waarop je de kaarten vasthoudt.

Dit spel staat of valt met de inleving van de spelers in de hun toegevallen rang. Simpele regels, dus koehamdel uit te leggen.

De Grote Dalmuti kiest twee kaarten uit zijn hand en geeft deze aan de Grote Dienaar. Deze editie telt minder kaarten en is daarom niet geschikt voor meer dan 6 spelers. Als de Grote Dienaar beide Narkaarten op handen heeft, breekt een totale revolutie uit: Vervolgens worden de kaarten uitgespeeld.

  BEDIENUNGSANLEITUNG SIGMA 1609 PDF

Hoe hoger de rang, des te lager het nummer. Er wordt net zolang doorgespeeld tot de voorlaatste speler al zijn kaarten heeft gespeeld.

Het spelmechanisme van De Grote Dalmuti is niet nieuw. Als een nar samen met een andere kaart wordt gespeeld, fungeert de nar als joker.

Vervolgens neemt elke speler plaats op de zetel die overeenkomt met zijn rang. De grote Dalmuti bereikt de zevende plaats bij de Nederlandse spellenprijs -verkiezing De kaarten zijn onderverdeeld in verschillende rangen, zoals een abdis of een ridder.

Elke balk geeft de waardering van een site weer. De spelers nemen plaats op volgorde van het nummer van de getrokken kaart: Hoe breder het blokje, hoe meer spellen een 7 hebben. De speler met de laagste rang is de Grote Dienaar.

koehandel rules in english | Family Games | BoardGameGeek

Als je er de lol niet van inziet om steeds van plaats te wisselen, kan je beter een ander kaartspel pakken. De lege blokjes aan het eind van de balk geven de hoeveelheid spellen aan die een hogere waardering kregen. Alleen als een speler beide Narkaarten op handen heeft, breekt een revolutie uit: De Grote Dalmuti is de startspeler. Nederlandse spellenprijsMensa Select

VPN