JOVAN TUCAKOV LECENJE BILJEM PDF

Read Lecenje Biljem book reviews & author details and more at Free delivery on qualified by Jovan Tucakov (Author), Rad (Author). Be the first to. : LECENJE BILJEM Fitoterapija () by Dr JOVAN TUCAKOV and a great selection of similar New, Used and Collectible Books. Results 1 – 9 of 9 Lecenje biljem (Serbian Edition) by Tucakov, Jovan and a great selection of similar Used, New and Collectible Books available now at.

Author: Kagakazahn Femi
Country: Bahamas
Language: English (Spanish)
Genre: Career
Published (Last): 20 April 2012
Pages: 400
PDF File Size: 4.59 Mb
ePub File Size: 2.21 Mb
ISBN: 301-9-19126-126-4
Downloads: 7571
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mikashicage

Ili se primenjuje koren u prahu, po 1—5 grama, ili tinktura, po 30—50 kapi pre jela. Isitnjenog lista od zimzelena Crvenog lista od vinove loze Krunica cveta je bela ili crvenkasta.

Jovan Tucakov (Author of Lecenje Biljem)

Raste to brdima, cveta od jula do septembra. Uzima se u obliku odvara, u dozi 60 grama na litar vode. Od toga se onda daje bolesniku — grama dnevno. Davati po — grama sirupa dnevno.

Show More Show Less. Bahem Bon u svojoj Nauci o lekovima.

Zato se i bere u julu ili avgustu kad razvi-ja plod. Stablo mu je u gornjem delu jako granato.

  JOHANNES AGNOLI PDF

JOVAN TUCAKOV LECENJE BILJEM PDF

Lista od naprstka digitalisa Iz ovoga slede i izvesna pravila kako treba uzimati valerijanu. Ulja od slatkog badema Poklopiti lonac i staviti na jaku. Krunisan je jednim prstenastim pokrovom na kome rast ga pokrivaju odozgo. Spolja se primenjuje kao vodeni rastvor ekstrakta u odnosu 5: Prema tome, sva bil. Ono se sastoji, pre svega, u dijeti: Raste po zidovima i kamecitim ,ecenje.

Formats and Editions of Lečenje biljem : fitoterapija []

To biva i na Srednjem istoku. Nv gutati, ne piti! Upotreblava se njen prah i mahovina. Odvar od korena pravi se u dozi: Treba ga samo spremiti.

BOR Pri nepotpunom sagorevanju bora dobija se svima poznati katran: Cvetovi i cvetno granje, grozdovi, cvasti itd. Cveta u junu i julu. Zato je bolje upotrebiti vodeni ekstrakt i uzimati ga u pilulama, u dozi od 0,6 do 2 grama dnevno. A tako isto kod malarije. Upotrebljava se i ceda biljka. Sve po ovim receptima: I zbog toga se daje protiv prijapizma, protiv spermatoreje itd.

Po-tije, koji je napisao jednu vrlo dokumentovanu studiju, save-tuje da se od nje pravi sirup: Ekstrakt od korena daje se u pilulama.

To se zove kukumarin. Navodimo ove biljke i njihovu primenu fucakov izvestan kuriozitst: Otuda je korisna njihova primena i kod istovremenog oboljena i stomaka i groznice. Doza ista kao kod jove. Cvetovi su crvenkastobeli, izbijaju u kolenima glavice dugog klasa. Ili spremiti tinkdavati po 30—50 kapi pre jela u malo vode.

  CONTABILIDADE GERENCIAL GARRISON PDF

Time se natapa obloga za previjanje.

Dr Ero NegaiD tvrdi da je kao lek bola u cvetu aktivnija. Prema jednom od medicinskih autoriteta, lekovi sprav-A. Suv koren se istuca u prah i ostavi da kisne u hladnoj vodi. Rod mali, gladak, go.

Lista od krupne koprive Rezultat kuvanja jeste odvar. Iln spremiti ekstrakt i davati po 0,3—0,5 grama. Listovi su prirasli uz 1ranu, dugul. U gloginjama ima vitamina.

Ima ljudi koji ne poznaju neven i ne znaju za njega. Od tinkture iz cvetova daje se 3—5 puta po 10 kapi, a iz semena samo 15 kapi dnevno. Zejtina od slatkog badema

VPN