GREJANJE GASOM PDF

Prvi početci ALFA-GAS TERM doo datiraju još od godine kada je izrada i montaža kućnih instalacija centralnog grejanja kao i kućnih gasnih. “Energetika” d.o.o. obaveštava svoje korisnike da su zbog pucanja magistralnog toplovoda u Ulici Milice Srećković bez grejanja ostali potrošači iz sledećih ulica. Gasna oprema: Grejanje na gas, plinske peći, sporeti, frizideri, rasveta, plinske boce, liveno posudje, gorionici, alati na gas i plin- Beograd.

Author: Magul Mabar
Country: Libya
Language: English (Spanish)
Genre: Music
Published (Last): 3 June 2009
Pages: 360
PDF File Size: 12.55 Mb
ePub File Size: 15.3 Mb
ISBN: 551-5-79582-449-2
Downloads: 67455
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Akira

Ako imas cjevaste kolektorei ako su kako treba postavljeni oni mogu na tem. Objekat je dobro izoliran. Jedan za uzimanje vode a drugi za vracanje vode. Da li je to mozda zbog zakonske regulative, razlika u tipu fluida? Bio si u pravu sa protokom vode na sat. Zbog male snage uloska za etazno grejanje mislio sam da postavim podno grejanje kao ekonomicnije i isplativije.

Naj isplativiji sistem je voda-voda. Sve reference mogu biti dostavljene na zahtev. One su dosta skupe, a problem je i vrijeme ispostave.

Pitanje za gtp mann posto je radio jednu kucu u Bosni i od prlike zna kolike su cene struje i vode u Bosni. Kao da je na njih pao sneg a ne led. gzsom

Kosovska M2, lam 1, lok TrstenikSrbija Tel.: Na istom principu i rade svi uredjaji za razmenu toplote. Stavi pod termodinamiku ili grejanje i klimatizaciju.

Da li to grekanje da je samo freon ggasom koriste ustvari medijum za prenos toplotne energije do kompresora koji zatim dize temperaturu pa odatle u izmenjivac toplote sa vodom za grejanje, itd. Americki sajtovi su prebogati sa resenjima iz ove oblasti ali moje siromasno znanje engleskog me ogranicava da ih razumem do kraja.

  CANON MX310 SCAN TO PDF

Gasna oprema | Gasko Prodaja

A sto grjanje tice gasnog kotla ubedjivali su me da je dovoljan kotao od 28kw,navodno zbog boljeg toplotnog iskoriscenja!? U najhladnijim periodima sistem je radio dva puta u toku 24 casa i to ujutro od 3.

Ja imam sanitarnu vodu gaso, gasnog kotla ali to nije bas to, treba vremena da krene topla voda, pogotovo ako vam treba mala kolicina tople vode. Doslo toplije vreme i odmah niko vise ne razmislja o grejanju Zemun je osnovano Sa interesovanjem sa pratio vase postove. Toplota se uzima iz spoljnog vazduha sistem vazduh-voda.

Cijenu TP opravdava kvalitet. Ja sam i mislio da je plan da se pumpa sa 32 metra zbog problema dotoka vode iz “posude u posudu”. I jos jedno pitanje, koji uredjaj preporucujete za tu povrsinu, s obzirom da je kuca dobro izolovana, naravno nije potrebna ona verzija sa proizvodjom struje.

Ko pravi kucu, i od pocetka planira TP izadje ga jeftinije nego grijanje na fosilno gorivo. Posto imas podzemne vode kao i kod mene u Novom Sadu onda je idealno sa kopanjem cevi i uzimanjem “tople” vode iz dubine i to je dovoljno vec oko m.

ToplifikacijaPhotoshop

Termoventili iskljucuju solarnu instalaciju na 10 stepeni C razlike. Moze li nekim aluminijumskim “kolektorima” nasao par na otpadu, od starih prozorskih klima oduzeti toplota terajuci ventilatorom vruc vazduh kroz njih i na taj nacin zagrevati neku tecnost i tako dobijenu toplotu, koju bih dalje, nekom toplotnom pumpom, dizao na nekih tak stepeni sto je, pretpostavljam, dovoljno za sistem podnog grejanja Sistem koji ce biti primenjen je voda-zemlja ovaj sistem mi se svideo jer nema klasicni bunar,nema pumpu koja vuce vodu sa 30,40,50 metara vec gde je bunardzija nadje, ovde se postave sonde i potrebna je samo manja pumpa koja tera fluid kroz cevi za proracun koji smo mi napravili potrebne su dve sonde dubine m.

  CMS L564 PDF

Grejanjd mislis da se i poslije studija bavis ovom tehnologijom, pisi pa ce mo vidjeti sta ti se moze pomoci. Nase balkanske zemlje nemaju ni jednog poduzetnika koji je pravi profesionalac.

Hm sve mi je to nekako na dugom stapu i nekako ne doreceno,nego sta sam mislio da te pitam! Naravno, ovde treba racunati i na mogucnost zaledjivanja spoljne jedinice klime, tako da su u prednosti modeli sa automatskim odmrzavanjem. Molim vas posaljite neku dokumentaciju koja bi pomogla gaosm razmisljanju i laksem odlucivanju da ugradim takav sistem. Samim tim se izbjegava sistanje vode u radiatorima, a i smanji se koncentracija zraka u sistemu.

Upravo ugradjujem dva komada u Zepcu, Sledeci prijekt je jedan u zavidovicima, pa onda sest komada u bihacu itd. Utovari robe na novoj grejannje Moguce je uzimati vodu iz jednog a vracati u drugi bunar na dogrevanje i tako povecati njegov kapacitet.

Naime to je sasvim dovoljno za dobro izolovanu kucu i podno grejanje Tavan debljina zida 25cm.

Euroteh-Gas Zrenjanin AUTOGAS LPG CNG METAN

Da li je isplativo koristiti toplotne pumpe na radijatorski sistem grejanja ili mora biti podno grejanje. A struja je tamo jako skupa. Kod nas grejanjr temeratura zemlje na m od 13 do 15 stepeni. Pod hitno moram iznaci adekvatno resenje jer trenutno nemam alternativnog izvora grijanja! SuboticaSrbija Tel.: Ovo sve sa toplotnom pumpom je OK.

VPN