GRCKA MITOLOGIJA PDF

Hermafrodit (mitologija). Iz Wikipedije Hermafrodit (mitologija) na Wikimedijinoj ostavi · Hermaphroditus Kategorije: Grčka mitologija · Rimska mitologija. Iksion (grč. Ἰξίων, Ixiôn) u grčkoj mitologiji bio je jedan od Lapita, tesalski kralj, Antionov ili Flegijin sin; prvi čovjek u povijesti koji je prolio krv svoje rodbine. Robert Graves u svome djelu Grčki mitovi prijedlaže etimologiju Ganimedova imena: γάνυσθαι + μήδεα = radovanje u muževnosti, Ganimed u grčkoj mitologiji.

Author: Negor Mule
Country: Philippines
Language: English (Spanish)
Genre: Spiritual
Published (Last): 8 June 2014
Pages: 267
PDF File Size: 9.34 Mb
ePub File Size: 18.91 Mb
ISBN: 379-6-58648-575-6
Downloads: 82329
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tozahn

Cvijo Dubocanin rated it it was amazing Jul 22, Duboko u valovima stoji njegova kristalna palata Ega. Jednom na putu za Tebu sretne nekog starca, koji nije htio da mu se skloni sa puta.

Not only that you learn a lot about ancient Greek gods, mmitologija about the Trojan war and Odysseus’s journey, the book is also very well illustrated. Osim njih Ares je imao i drugu decu. A kad je Zevs porastao, savladao je oca i primorao ga da vrati svu pojedenu djecu. Want to Read saving….

Ganimed (mitologija)

Hefest je pao na ostrvo Lemno gde su ga stanovnici odnegovali, ali je ostao hrom. Kao njegovi sinovi spominju se i Pan, Arpalik, Abder i dr. I think that anyone that enjoyed fairy tails as a child would enjoy this book. Tada je Zevs postao gospodar svijeta, bogova i ljudi.

  INTERMEC FINGERPRINT MANUAL PDF

Thanks for telling us about the problem.

Njegova radionica nalazila se na Lemnu, ali i gde god su postojali vulkani nitologija vatra. Dec 22, Svetlana rated it it was amazing. Afrodita je imala ljubavne veze sa Dionisom i sa Anhisom. Prema Hesiodu, bile su dvije: Znao je da bi bil o beskorisno ukrasti brod i otploviti, jer bi ga Minosovi brzi brodovi ubrzo sustigli. Pobjegao je mitologij ostrvo Krit, gde se zaposlio kod kralja Minosa. Nakon njihove smrti, prvi se pretvorio u cvet a drugi u drvo.

Neki su autori Kiklope smatrali sinovima divova Hekatonhira, a domovina im je bila Mala Azija. Prema Homeru bilo ih je nekoliko, ali on poimence spominje samo Podagru “Brzonogu”.

Bookworm89 added it Sep 28, Radionica im je bila ispod Etne vulkana koji se mitolofija na jednom od Liparskih ostrva sjeverne Sicilije.

Iksion (mitologija)

Rob, koji se spasio prilikom napada na Laja, prepoznao je u Edipu Lajovog ubicu. Return to Book Page.

Back to home page. No trivia or quizzes yet. I know I did. Bila je kombinacija divlje koze, lava i zmije sa zmajskom glavom. To je toliko razbesnelo Zevsa da ga je.

  DESCRIPCION DE TELE DE TORAX PDF

Grčka Mitologija by Sophia Souli

Mida je odrubio glavu berberinu, a onda se ubio od sramote. Comment on this post. Persej je bio sin Zevsa i Danaje.

Mihologija to Read Currently Reading Read. Ubijeni starac bio je Edipov otac, ali Edip to nije znao. Tako je iz morske pene izronila Afrodita. I absolutely loved this book. Faeton je bio sin Heliosa. Dan kada je Toma neveru zamenio verom! Goran rated it it was amazing Nov 11, Iako je bila udata za hromog boga Hefesa, bila je je mitollgija u ljubavnoj vezi sa Aresom.

Subscribe to newsletter To be informed of the latest articles, subscribe:. Katarina Besirevic added it Nov 28,

VPN