ERNEST HEMINGVEJ STARAC I MORE PDF

Ernest Hemingvej – Starac i more. likes. Book. Ernest Hemingvej – Starac i more. Book. people like this topic. Want to like this Page? Sign up for. Buy STARAC I MORE – SNEGOVI KILIMANDZARA by ERNEST HEMINGVEJ ( ISBN:) from Amazon’s Book Store. Everyday low prices and free delivery on. Starac i more by Ernest Hemingvej at – ISBN – ISBN – JRJ – – Hardcover.

Author: Kile Kajigrel
Country: Guadeloupe
Language: English (Spanish)
Genre: Spiritual
Published (Last): 2 April 2004
Pages: 305
PDF File Size: 3.73 Mb
ePub File Size: 8.75 Mb
ISBN: 574-7-84219-603-5
Downloads: 93469
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dorisar

Neka se otvori sama od sebe. Ali i to je tvoje pravo. Ja sam pojeo cijelog tunja. Krv je prvo bila tamna kao ponor u plavoj vodi, dubljoj od jedne milje. Barem u onim sastojcima koji su mi i potrebni. Nije htio da gleda svoju ribu. Starac je gledao neprekidno u ribu da bi bio siguran da je mre to java.

Koliko li vidi u dubinu, zapita se starac. Lik ili Majk Gonzales? Starac je vidio lako nadimanje vode koje prouzrokuju veliki delfini kad idu u potjeru za gonjenim ribama.

Nekad sam mogao da vidim sasvim dobro po mraku. Ako odspavam dvadeset minuta ili pola sata, dosta je. Dva od svakog mamca koje je presjekao, a pored toga hemingvj dva od mamca koji je riba zagrizla; svi su oni bili povezani. Glupo je ne nadati se.

  ILM ADAD BOOK PDF

Katkada bi izgubio trag. Kompas mu nije bio potreban da odredi gdje se nalazi jugozapad. Moram se ove brzo otarasiti. Ali, to nije trajalo dugo. Zatim se nasloni na pramac da bi se odmorio.

Ernest Hemingvej Starac i more | Glimpses of The World

Koliko si ih ukupno ubila, stara ribo? Moj cilj je bio da odem dalje od svih ljudi. Ali to je neminovno.

I nikog nema da nam pomogne. Mora da tegli dok ne umre. Voda postade tamnoplava, tako tamna da je izgledala wtarac grimizna. Sada je moram savladati a potom ubiti. Pojedi ih ljudski a poslije njih na redu je tunj. Ipak moram da spavam. Za njega ti treba dva i po dolara.

Please help us to share our service with your friends. Da mi pomogne i da sve ovo vidi. Nije sigurno da sam ih ubio. Riba je plivala mirno i oni su plovili tihom vodom. Opra lijevu ruku i obrisa je o pantalone. Dok je velika mrtva hemingve, srebrnasta i nepokretna, plovila na talasima, starac je zario lice u ruke i 82 rekao: Mogao bih zategnuti konopac, ali bi ermest ona bila u stanju da ga prekine.

  DEMOSCENE THE ART OF REAL-TIME EBOOK PDF

Ili kao riba, pomisli. Obalske patrole i avioni. Nikada me nisi izdala. No ja sam ubio morskog psa koji je napao moju ribu, pomisli. Ali ona bi mogla pobjesnjeti od njenog.

Ali ubio sam ribu koja je moj brat i sada moram da obavim ropski posao. Ali ja sam bio inteligentniji. We need your help to maintenance this website.

Ernest Hemingvej – Starac i more

Naginjala se na stranu, pa se opet uspravljala. Ili je to vremenski predznak, meni nepoznat? A i onako za sve to nemam razumijevanja. On ii ruke i osjeti svoje dlanove. Isuse, nisam znao da je tako velika.

Sada je sve propalo. Mora da sam bio glup. Bile su vrlo tanke ali znao je da su vrlo hranljive i ukusne. Starac je bio tanak i suv, s hemongvej brazdama na potiljku. Srknuo je samo malo vode. Nadu i sigurnost nije nikada sasvim gubio. Neka oni lupaju glavu o tome. Sada smo, od podneva vezani riba i ja.

VPN