DESCARCARE DECLARATIE 394 PDF

Descarcare Declaratii //soft A. Click on soft This report replaces old one / CEECV/ROFI_VIES_ which is no longer supported as of year Only fields. DSC SONY DSC These online tutorials are intended for persons who want to learn how to use CIEL applications. All you have to do is choose the CIEL product you are interested.

Author: Tajora Megore
Country: Spain
Language: English (Spanish)
Genre: Video
Published (Last): 25 June 2011
Pages: 91
PDF File Size: 2.16 Mb
ePub File Size: 17.14 Mb
ISBN: 686-4-84562-462-5
Downloads: 3266
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mikarr

Clauzele de reziliere a contractelor eeclaratie razboiului se utilizeaza in urmatoarele contracte de navlosire: Care dintre urmatoarele modalitati declarayie stabilire a descarcaer se incadreaza in categoria staliilor determinabile? Conform regulii de interpretare din regulile York Antwerp in situatia in care exista contradictii intre regulile literare si cele numerice se apeleaza la dreptul comun 0 avaria comuna va fi reglementata in orice imprejurare in conformitate cu regulile numerice 0 in situatia in care partile au convenit prin contractul de navlosire sau prin conosament ca avaria comuna va fi reglementata in conformitate cu regula York-Anvers nu pot invoca dispozitii de ordin legislativ sau uzuri comerciale cand avaria nu este prevazuta in regulile I-XXII si avaria se reglementeaza in conformitate cu regulile literare 1 in situatia in care partile au convenit prin contractul de navlosire sau prin conosament ca avaria comuna va fi reglementata in conformitate cu regula York-Anvers pot invoca dispozitii de ordin legislativ sau uzuri comerciale cand avaria nu este prevazuta in regulile I-XXII declarattie avaria se reglementeaza in conformitate cu prevederile dreptului comun 0 A master had inspected a parcel of iron rods in coils and found some rusty.

comert – [PDF Document]

By filling in those boxes the bill of lading becomes a “charterers’ bill of lading” 0 owners are relieved from responsibility for inland transportation 0 the bill of lading becomes a “through bill of lading” 1 the bill of lading becomes a “shipped bill of lading” 0 3.

Navlul se poate calcula conform dorintelor navlositorului 0 Navlul se stabileste conform pietei de valori mobiliare 0 Navlul se poate calcula pe colet 1 Laytime started after master tendered notice of readiness on vessel’s berthing at intended berth and was running continously up to the end of loading or discharging operation.

Comandantul 0 Timonierul de serviciu 0 Ofiterul de serviciu sau secundul navei 1 Bunuri descarrcare datorita calitatilor lor intrinseci nu se pot inlocui cu altele 0 Toate marfurile destinate exportului 0 Marfuri ce se pot schimba unele cu altele, raportul de echivalenta stabilindu-se prin cantarire, numarare, masurare 1 descarcae Care sunt tipurile de contracte utilizate in practica comerciala pentru inchirierea navei in Charter by Demise?

Forma a creditului documentar prin care o banca se obliga in baza unui contract incheiat cu clientul sa plateasca beneficiarului indicat, pana la termenul stabilit, in baza prezentarii unor documente comerciale, indicate in deschiderea respectivului credit, o anumita suma 0 Forma a creditului documentar care se concretizeaza intr-un document prin care banca emitenta se obliga sa plateasca, fara rezerve, o suma determinata, in situatia in care beneficiarul intocmai continutul sau 1 Creditorul preda bancii sale documentele care atesta ca sunt indeplinite obligatiile ce I-au revenit in decllaratie unui contract comercial, banca remite documentele spre incasare altei banci, care la randul ei le inmaneaza Debitorului dupa ce acesta achita contravaloarea lor 0 Clauzele referitoare la descrierea marfii 0 Clauza “se spune de catre incarcator ca ar contine” 1 Clauze referitoare la modalitatea de plata a navlului 0 Care sunt principiile asigurarii maritime?

  2006 TOYOTA SOLARA OWNERS MANUAL PDF

Cate categorii de avarii intalnim in transportul de marfuri pe mare? Este un document care se intocmeste de catre nava pentru a fi folosit in vama 0 Documentul, intocmit de agentul navei, care descrie marfurile incarcate intr-un port si care serveste la vama in porturile de incarcare si descarcare 1 Documentul care se intocmeste pentru a descrie marfurile de la bord si care este transmis direct de la vama din portul de incarcare la vama din portul de descarcare 0 Before proceeding on a voyage, the master of a time chartered vessel decides to disregard charterers orders as to the specific course of the voyage and to follow a route which he considers preferable.

Echipamentul navei trebuie sa fie in buna stare, iar daca se transporta marfuri, nava trebuie sa fie corespunzator pregatita pentru transportul marfurilor respective 0 Echiparea unei nave cu tot ce este necesar pentru efectuare unei expeditii pe descsrcare in conditii rezonabile de siguranta. Transportul maritim costier se afla in competitie cu transportul feroviar si transportul rutier 1 Transportul maritim costier nu se afla in competitie cu transportul feroviar si transportul rutier 0 Transportul maritim costier este parte integranta a sistemului de transport feroviar 0 A ship with deadweight cargo capacity of 35, metric tons has loaded Navlositorul va opera nava cu viteza decaratie de uzurile porturilor.

Reprezinta documentul prin care comandantul ia atitudine fata de o situatie sau un eveniment extraordinar, descarcar cauzeaza sau ar putea cauza daune materiale navei, marfii sau echipajului, eveniment pe care-l face public pe deckaratie cale 1 Protestul Comandantului impotriva viciilor ascunse ale marfurilor ce le are spre transport 0 Documentul de protest legat numai de cazul avariei particulare 0 Care din urmatoarele cheltuieli sunt suportate de navlositor in cazul contractului de navlosire pe timp?

Se intelege faptul ca perioadele de timp cit vremea impiedica operatiunile de incarcare sau descarcare nu se vor conta ca stalii 1 Se intelege faptul ca perioadele de timp cit vremea impiedica operatiunile de incarcare sau descarcare sau le-ar fi impiediat daca acestea s-ar fi desfasurat nu se vor conta ca stalii 0 Daca lucrul este intrerupt din cauza timpului nefavorabil timpul respectiv nu va conta la stalii daca uzurile portului nu prevad altfel.

Care sunt tipurile de contracte utilizate in practica comerciala pentru transportul marfurilor generale?

Ce se intelege prin stalii reversibile?

BREF Common Waste Water and Waste Gas Treatment RO

A loaded bulk carrier receives a call for assisance from a vessel that has suffered a major engine breakdown in mid Atlantic.

Ce valoare juridica are o scrisoare de garantie sau alte garantii date de incarcator pentru semnarea unor conosamente ce nu sunt in concordanta cu Mate’s Receipt? Conform aceste clauze cumparatorul poate pretinde vanzatorului o bonificatie, daca starea calitativa la sosirea marfii nu corespunde cu calitatea prevazuta in contract 1 Conform acestei clauze cumparatorul poate refuza marfa daca starea calitativa la sosirea marfii nu corespunde cu calitatea prevazuta in contract 0 Conform acestei clauze cumparatorul accepta marfa asa cum este 0 Descarvare sunt clauzele inscrise in conosament, care limiteaza responsabilitatea armatorului fara a transforma conosamentul in “FOUL”?

  ARBEIDSTIJDENWET 2013 PDF

Care din urmatoarele afirmatii sunt corecte?

10-lucruri-care-o-sa-te-lase-cu-gura-cascata

declararie A charter-party is a document setting down rights and obligations of shipowner and bill of lading holder 0 shipowner and charterer 1 shipowner and shipper 0 shipowners and receiver 0 Ce conosamente se folosesc in transportul de linie?

After one of the set of original bills of lading is presented to the master and delivery is made in exchange of this bill, what happens to the other eeclaratie in the set they may still be presented to the master for delivery 0 they become null and void 1 they are still valid and can be used to transfer the property in the goods 0 they are destroyed by the master 0 Clauza de deviere intr-un contract de navlosirte permite comandantului sa se abata din drum pentru aprovizionare cu alimente?

In 349 fata de echiparea corespunzatoare a navei, armatorul trebuie sa aiba un echipaj complet si competent, combustibil suficient, provizii suficiente si complete pentru voiaj. Timpul de stalii sau contrastalii se va intrerupe in momentul declaraie care dana devine disponibila si va reincepe atunci cind nava este gata de incarcare sau descarcare in dana.

Armatorul poate sa substituie nava 0 Armatorul are dreptul sa substituie nava cu o nava de aceeasi clasa si de marime similara, tip si pozitie 1 Armatorul are dreptul sa substituie nava cu o nava de aceeasi clasa 0 Ce este un conosament imbatranit?

Acording to Hamburg rules, the carrier is not entitled dezcarcare the benefit descarvare the limitation of liability if it is proved that the loss, damage or delay in delivery of the cargo resulted from an act or omission of the carrier done with the intent to cause such loss, damage or delay 1 resulted from negligence or omission of the carrier or his servants done without intent to cause such loss, damage decoaratie delay 0 resulted from an act or omission of the carrier done without knowledge that such loss, damage or delay would probably result.

Care este continutul dosarului de avarie comuna? Ce se intelege prin bunuri nefungibile? Odata ce s-a stipulat in contract ca o avarie comuna va fi reglementata conform regulilor YORK-ANVERS, orice alta prevedere contrara din legislatia nationala sau internationala referitoare la avariile comune va fi nula. Ce mentiuni speciale trebuie sa cuprinda protestul de mare intocmit in urma unei avarii comune?

In situatia in care carausul si incarcatorul au convenit ca marfurile vor fi sau ar putea fi transportate pe punte, carausul trebuie sa insereze in conosament o declaratie care sa mentioneze ca marfurile au fost incarcate pe punte. Care sunt obiectivele unei inspectii “on hire”? Nava sa fie sosita si gata din toate punctele de vedere pentru operatiuni 0 Nava sa fie acostata si NOR-ul desscarcare 0 Nava declarate fie sosita si sa fie gata din toate punctele de vedere pentru operatiuni si sa existe o notificare scrisa ca cele doua conditii au fost indeplinite descarcard

VPN