AERODYNAMICA VLIEGTUIG PDF

Zowel tijdens het opstijgen, als tijdens de vlucht en het landen van een vliegtuig werken er een heleboel krachten op in. Deze krachten worden onder andere. Zie je een grote variƫteit aan taken zoals onderhoud van vliegtuigen en helikopters, planning, inspectie van luchtwaardigheid, luchthavenbeheer als jouw. Phone, Suggest a phone number Docent vliegtuig/helikoptertechniek, helikopter-aerodynamica en als theorie en praktijk. Work Position.

Author: Tora Taur
Country: Egypt
Language: English (Spanish)
Genre: Business
Published (Last): 20 February 2015
Pages: 413
PDF File Size: 19.18 Mb
ePub File Size: 10.69 Mb
ISBN: 919-4-27973-553-9
Downloads: 18233
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Baramar

De interferente drag Door de wederzijdse werking van luchtstromen op elkaar bij het samentreffen ervan, krijgen we deze interferente drag. Dit is de drag gevormd door vliegtuigonderdelen die frontaal staan ten opzichte van de luchtstroom. In onze figuren en grafieken gebruiken we meestal de Cessna als model om de fysieke principes van het vliegen uit te leggen. Bij de CH hebben we vier stuwkrachten. Drag is de kracht die naar achter toe werkt en tegengesteld is aan de beweging van het vliegtuig door de lucht.

De wrijving De drag gevormd door het voorbijgaan van lucht langs vliegtuigonderdelen. Gewicht werkt altijd naar het middelpunt van de aarde toe. Om het vliegtuig te laten draaien, gebruiken we de gewone lift van het vliegtuig.

Parasitaire weerstand – Wikipedia

Dus zowel de ontwikkeling van lage druk als de reactie van de kracht en richting van de lucht die afwijkt van het onderste draagvlak van de vleugel dragen bij tot het genereren van lift. Teken mijn gastenboek Bekijk mijn gastenboek Laaste wijziging maandag 13 maart Auteurs: Laaste wijziging maandag 13 maart Auteurs: In andere projecten Wikimedia Commons.

Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Merk wel op dat het roer niet kan gebruikt worden om het vliegtuig te laten draaien in de lucht, maar wel om het gieren tegen te gaan of als het vliegtuig beweegt op de grond, bijvoorbeeld bij het op weg zijn naar de startbaan.

  DOCUMENTA GEIGY SCIENTIFIC TABLES PDF

Dit draaimoment delen we door 4,56 inch-pounds, dit omdat 1 pk overeenkomt met 4,56 inch-pounds van het draaimoment.

Om het vliegtuig te laten stijgen, moeten we het staartoppervlak doen dalen en dus de kleppen van het staartoppervlak naar boven drukken. Deze resultante werkt in tegengestelde zin, maar in dezelfde richting als het gewicht.

Deze basiskrachten zijn lift, gewicht, thrust of stuwkracht en drag of slepende kracht. Bij de vleugels en het horizontale staartoppervlak wordt lift geproduceerd en bij de propeller wordt er thrust of stuwkracht geproduceerd.

De fysieke principes van het vliegen

De snelheid moet in meter per seconde uitgedrukt worden. Deze drie hoofdbewegingen zijn rollen, stampen en gieren.

Door de wederzijdse werking van luchtstromen op elkaar bij het samentreffen ervan, krijgen we deze interferente drag. Deze formule werken we uit voor een staafje dat in een luchtstroom beweegt. Dit is de drag veroorzaakt door ieder vliegtuigdeel vlifgtuig geen lift veroorzaakt. De hoeveelheid van lift veroorzaakt door de vleugel hangt af van verschillende factoren: Als we de linkerrolroeren naar beneden drukken, serodynamica stijgt de snelheid boven het draagvlak en daalt die onder het draagvlak.

F Flaperon Flightdatarecorder Fly-by-wire Frise-rolroer. Rollen Als we de linkerrolroeren naar beneden aerodynamlca, dan stijgt de snelheid boven het draagvlak en daalt die onder het draagvlak. Deze invalshoek is identiek als die bij de lift. De neus moet naar beneden gedrukt worden, dus moeten we het staartoppervlak naar boven drukken. Zerodynamica we door het zwaartepunt van het vliegtuig een lijn trekken, van de voorzijde tot de achterzijde van het vliegtuig, dan is rollen de beweging rond deze as.

De kleppen worden hiervoor naar beneden gedrukt worden, waardoor de snelheid van de lucht boven dit draagvlak groter is dan de snelheid eronder.

  DIGITAL IMAGE WARPING GEORGE WOLBERG PDF

Dit is niet dezelfde hoek die we hadden bij de bespreking van de krachten aerodnamica een klim of daling van een vliegtuig. Hierdoor kunnen we ook verklaren hoe de drie bewegingen van een vliegtuig ontstaan.

We bouwen deze formule om: We hebben nu volgende 8 krachten: Als we al deze situaties bekijken, kunnen we zeggen dat er vier hoofdkrachten, lift, thrust, drag en gewicht zijn, die bij iedere beweging opgesplitst worden in verschillende componenten.

Hierdoor draait het vliegtuig naar rechts. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina’s Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item.

Om een evenwicht te bekomen, moet de resultante van deze 6 krachten gelijk zijn aan de nulvector. De invalshoek wordt weergegeven in figuur 7. Weer door het principe van Bernoulli zal een grotere druk naar boven ontstaan dan naar onderen en zo wordt de staart naar boven en de neus naar beneden gedrukt.

Om de staart naar links te draaien, moeten we het roer naar rechts positioneren, om dan weer vanuit het principe van Bernouilli af te leiden dat de staart inderdaad naar links beweegt.

Docent vliegtuig/helikoptertechniek, helikopter-aerodynamica en als theorie en praktijk

Onder deze krachten beschouwen we thrust en lift als de positief werkende krachten. Dit is de hoek tussen de richting van de horizon en de richting van de thrust en de drag, aerodjnamica de as waarrond het stampen gebeurt.

Dit gebeurt weer via Bernoulli.

E Electronic flight bag Elevon Engine-indicating and crew-alerting system. Luchtvaart naar jaar Luchtvaartincident of vliegramp.

VPN